Animal Kingdom

Animal Kingdom Logo

Automatische diashow van de foto's op deze pagina


SHOWS:

The Festival of the Lion King
Tarzan Rocks!

ATTRACTIES:

The Tree of Life
Kilimanjaro Safaris

OVERIG:

Mickey's Jammin' Jungle Parade

Plattegrond


Treintje naar Rafiki's Planet Watch


Aankondigingen van 'wilde beesten'


"Wilde Beesten"


Niet wilde beesten

Pooh-vlinder
Pluto, Mickey & Goofy Donald Duck Kwik, Kwek & Kwak en Katrien Duck
Rafiki's Planet Watch

Karakters

Pocahontas Rafiki Lili & Stitch Stitch & Lilo

Animal Kingdom is geopend in april 1998.
Picture of Animal Kingdom logo with dragon
Het oorspronkelijke plan bestond uit een park in drie delen: dieren in in het verleden (prehistorie), heden en fantasie. Hiervan is niet alles uitgekomen: een gedeelte van het park heet "Dinoland USA" en heeft dinosauriers als thema. De rest van het park is een soort heeft een dierenpark, annex voorlichting annex milieubewustzijn thema.
Natuurlijk met shows in Disney stijl en wildwaterbaan (Kali River Rapids). Het fantasiebeesten gedeelte ("The Beastly Kingdom") is echter nooit van de grond gekomen. (Denk draken en eenhoorns) Als je goed zoekt, kun je het originele logo van het park, met alle drie de diersoorten, nog op allerlei plekken tegenkomen.

NaHTaZu

De slogan in Amerika is: "NaHTaZu", wat dient te worden uitgesproken als:"Not A Zoo" - geen dierentuin. Dat is wel waar, in de zin dat het geen traditionele dierentuin is met dieren in kooien en bordjes met toelichting erbij.
Het Kilimanjaro Safari gedeelte is echter wel een nagebouwde Afrikaanse savanne, dat erg aan (bijvoorbeeld) Beekse Bergen doet denken. Als je de trein naar Rafiki's Planet Watch neemt (een voorlichtingscentrum met kinderboerderij), kun je de nachtverblijven van de dieren zien. Ondanks het warme weer blijven ze dus blijkbaar niet in de savanne.

Openingstijden

Animal Kingdom wijkt af van de andere parken. Dit is ondermeer te merken aan de openingstijden: het gaat vroeger open (soms wel om acht uur 's morgens en gaat veel eerder dicht. Men gaat er van uit dat een openingstijd van meer dan 8 a 10 uur te veel stress voor de dieren op levert. Als het erg druk is, is er een kans dat de hekken eerder dicht gaan.
De beste tijd om dit park te bezoeken is vlak na openingstijd, dan zijn de dieren het actiefst. Ga na opening direct naar de Kilimanjaro Safaris: het is de beste rit van het park en ook een van de drukste. De rit is echter absoluut het wachten waard.

Epcot: Illuminations Homepage Florida 2004 Festival of the Lion King
© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2004,