CHINESE ASTROLOGIE

Als de tweeling begin februari 2005 of eerder wordt geboren worden ze volgens de Chinese astrologie geboren in het jaar van de Aap. Wat zegt dat over deze karaktertjes?

 

Aap
Terug naar chinese dierenriem tekens

Nieuwsgierig, onafhankelijk, levendig en heeft alles in de gaten. Een Aap is behulpzaam, belezen en houdt van nieuwe dingen. Apen hebben een goed geheugen, meestal een goed taalgevoel en een plagerig gevoel voor humor. Zij houden van discussie en debat en zitten nooit om woorden verlegen. Vriendelijke en zelfverzekerde houding. Apen kunnen soms op een manipulerende manier op snelle winst uit zijn. Charmante trucjes. Ze zijn vindingrijk en optimistisch, en bereid risico's te nemen. De inrichting van het huis van de aap is nooit saai of neutraal en meestal niet af, Apen zien hun huis als iets tijdelijks. Nadenken over de gevolgen van hun handelen doen de meeste Apen niet, het gevolg is dat de Aap niet bekend staat als betrouwbaar. Een Aap vergeet snel en is in staat dubbele afspraken te maken of door iets anders in beslag te worden genomen. Apenkinderen zijn allergisch voor autoriteit en raken daardoor vaak in de problemen, ook verdragen ze geen enkele vorm van onrecht en zijn ze zo onderzoekend dat ze tijd en afspraken uit het oog kunnen verliezen. Ze zijn gevat en vaak ook komisch, maar hebben een korte concentratieboog. Als kind kan een Aap dus nog weleens voor problemen zorgen, maar als ouder is hij/zij niet te evenaren. Kinderen zijn gek op hen, een Aap laat zijn kinderen rustig laat opblijven en geeft niets om discipline, welk kind zou daar niet van houden?

De vijf typen:
Water: een sympathieke en zorgzame Aap die zich inzet voor allerlei goede doelen. Dit is het meest rustige type van de Apen.
Hout: erg creatief, erg enthousiast, maar kan moeilijk maat houden.
Vuur: denkt meestal alles al te weten en is daardoor vaak roekeloos.
Aarde: dit type heeft weinig woorden nodig en zal altijd recht voor z'n mening uitkomen.
Metaal: vol idealen en vaak erg gespannen. Hoge verwachtingen van anderen.

Werk:
Een Aap houdt van onderzoek, levert graag kritiek en heeft een voortdurende uitdaging nodig. Ze zouden goede vertegenwoordigers of verkopers kunnen zijn. Banen bijv: schrijver, journalist, goochelaar, koopman, arts, caberetier.

Liefde:
Zoals op alle terreinen kan een Aap groots beginnen om al snel verveeld te raken. Een Aap wordt snel verliefd, maar de liefde kan ook snel weer verdwenen zijn. Seks speelt een belangrijke rol, een Aap wil graag experimenteren. Een relatie met een Aap lijkt een beetje op een open haard, als je er niet voldoende aandacht aan schenkt heb je al snel kans dat het vuur dooft.

Smaak:
Kleurrijk en vrolijk.

Kleuren:
Rood, wit en geel.

Sport:
Boksen, autoraces, parachute springen.

Vrije tijd:
Met anderen samen zijn, theater, film, uit eten.

Hobby's:
Winkelen, vrienden en bekenden bezoeken.

Vakantie:
Exotische oorden en grote, drukke steden.

Vriendschap:
Een goede verstandhouding met de Rat en de Draak, een slechte met de Tijger en de Slang.


BRON:  http://proto4.thinkquest.nl/~lld094/extra/astrologie/aap.htm