CHINESE ASTROLOGIE

Als de tweeling na begin februari 2005 wordt geboren (en dat is toch wel de bedoeling), worden ze volgens de Chinese astrologie geboren in het jaar van de Haan. Wat zegt dat over deze karaktertjes?

 

Haan
Terug naar chinese dierenriem tekens
Onbevangen, beschermend, nauwgezet. Een Haan heeft een kleurrijk karakter. Goed organisatievermogen. Gevoel voor humor, maar met onwrikbare opvattingen, houdt van discussie. Hanen zijn niet zo tactvol, soms wispelturig. Ze hebben een waardige en gezaghebbende houding. Financieel bekwaam. De Haan maakt veel notities en is ambitieus, maar soms een beetje irreeel. Houdt niet van kritiek, maar wel van tradities en rituelen, van optochten en pracht en praal. Een Haan kan erg trots zijn en besteedt meestal veel aandacht aan het uiterlijk. Over het algemeen zijn Hanenkinderen erg onafhankelijk en hebben ze hun zaakjes goed voor elkaar. Ze kunnen zichzelf goed vermaken. Als ouder kan de Haan erg streng zijn, hij/zij wil het beste voor de kinderen en stelt daardoor vaak hoge eisen. Ook kan een Hanenouder niet zo goed affectie tonen. Het zijn in wezen hele goede ouders, maar ze gedragen zich vaak iets te afstandelijk tegenover hun kinderen.

De vijf typen:
Water: een charmante en communicatieve Haan met artistieke talenten.
Hout: soms te naief, maar altijd vrolijk en optimistisch.
Vuur: een buitengewoon goede prater, kan dat uren volhouden.
Aarde: een Haan met traditionele opvattingen en een vaststaande moraal. Oog voor details en alles onder controle.
Metaal: een metaal-Haan heeft veel behoefte aan afwisseling en opwinding, houdt ervan veel bewonderaars te hebben.

Werk:
De Haan heeft meestal meer charme dan intellect en is niet zo geschikt voor routinewerk of saaie kantoorbaantjes. Hanen zijn goede leiders. Banen bijv: ingenieur, tandarts, dietist, ambtenaar, monteur.

Liefde:
Verliefd worden is voor een Haan een serieuze aangelegenheid, een Haan begint niet zomaar een relatie. Maar eenmaal gebonden zijn het betrouwbare en loyale partners. Als je graag wordt verwend en verzorgd, zoek dan een Haan.

Smaak:
Discreet en verfijnd, conservatief.

Kleuren:
Abrikoos, geel en rood.

Sport:
Motorracen, voetbal, rugby.

Vrije tijd:
Vrienden uitnodigen voor het eten, gezelligheid.

Hobby's:
Lezen, puzzelen, iets maken, vissen.

Vakantie:
Trendy of afgelegen plaatsen bezoeken, cruises.

Vriendschap:
Goede relaties met de Os en de Slang, maar niet met het Konijn.

 

_____________________________________________________

BRON:  http://proto4.thinkquest.nl/~lld094/extra/astrologie/haan.htm