Dagboek Mei 2006
 April 2006

Dinsdag 2 mei
Donderdag 4 mei
Woensdag 10 mei
Donderdag 11 mei
Zaterdag 13 mei
Zondag 14 mei
Zaterdag 20 mei
Zondag 21 mei
Dinsdag 23 mei
Dinsdag 30 mei

Juni 2006

Dinsdag 2 mei 2006
Oma Emmy stelt voor een stukje met de meisjes te gaan wandelen. Dat is een prima idee - maar oma bedoelt het anders  dan anders: ze gaan echt wandelen. Helemaal naar de brievenbus en terug!!
Petra staat bij de buitendeur en roept de meisjes. Caroline vindt blijkbaar dat er iets niet klopt, want in de gang blijft ze bij de kinderwagen staan. Ze heeft een vragende blik: Mama, vergeet je niet iets?? Nee, Caroline we gaan lopen!!
Dat is wat verwarrend - lopen... op straat? Alexandra doet alsof ze nooit anders gedaan heeft. Aan het handje stapt ze stevig door. Maar Caroline zakt na twee stappen op de knieen en ziet van alles: blaadjes, gras, bloemetjes, sigarettepeuken ..  Echt vlotten doet het niet.
Gelukkig is de brievenbus niet ver weg.

Daar mogen de meisjes ieder een brief in de bus doen. Maar ook dat moeten ze nog leren. Als Petra voor ieder een brief half in de brievenbus steekt, dan trekken ze de brief er uit. Anders ben je de brief kwijt!
Bij de brievenbus is een klein speelpleintje, met een wip op een grote veer. Alexandra houdt zich heel goed vast terwijl ze op de wip zit, maar Caroline wil niet. Wat heb je nou aan een tweelingzus als ze niet ook op de wip wil - Alexandra maakt het allemaal niets uit. Zij vermaakt zich prima.


Donderdag 4 mei 2006
Gisteren bemerkte Petra dat Caroline en Alexandra de hordeur aardig weten te demonteren. Ze rukken het gaas uit de rail en duwen en trekken net zo lang, tot hun handen onder de deur door blaadjes van buiten te pakken kunnen krijgen. Als ze het helemaal goed doen, schuift de deur zelfs open.
Dat is een onhoudbare situatie, dus haalt Johan een plaat triplex. Voortaan gaat er voor de hor ook nog een plaat triplex, die vastklemt.
Vanmorgen is de eerste keer dat de dames er kennis mee maken en ze zijn er niet blij mee. Alletwee slaan en bonken ze tegen de plaat - nu kunnen ze niet naar buiten kijken!
Jammer dan. Naar buiten kijken kunnen ze bij het raam er naast. Petra kan nu de deur ten minste gewoon openhouden, wat wel zo handig is met de stijgende temperaturen.
Ook het computermeubel wordt beter afgedekt. En Petra had de maxi-cosi's al onderste boven gelegd: ze mogen ook helemaal niets meer.

Vandaag weten de dames het deksel van de doos met mega-blocks los te krijgen. In een mum van tijd liggen ze door de hele kamer verspreid. Maar ze spelen er zoet mee. Ze kijken of ze de verschillende blokken ook los van elkaar kunnen krijgen. Stapelen doen ze nog niet.
Als later op de middag Alexandra in de box zit, geeft Caroline haar achter elkaar blokken aan, zodat ze ook in de box met de blokken kan spelen. Heel sociaal van de dames.

Caroline is momenteel sowieso erg aangeverig. Ze pakt Petra's hand, en legt daar een bal in. Die moet ze blijven vast houden en niet neerleggen. Zodra ze de bal neerlegt, legt Caroline de bal weer terug in de hand. Dat is een leuk spelletje!
Zou ze het hebben overgenomen van Alexandra? Alexandra was een aantal weken geleden al allerlei dingen aan het aangeven. Ze vinden het erg mooi om daar voor bedankt en geprezen te worden.


Woensdag 10 mei 2006

Caroline maakt een nieuwe ontdekking: ze kan zelfstandig op de bank klimmen. Nu is het gedaan met de rust. Ze vindt het fantastisch en is door het dolle heen.
Ze rolt en tolt en hoe vaak ze er ook af gehaald wordt, ze klimt er even hard weer op. Petra probeert haar te leren dat ze op haar buik van de bank af moet glijden, maar elke keer als ze op haar buik op de rand ligt, klimt ze weer omhoog.

Arme Alexandra wordt gewoon opzij geduwd als Caroline de ruimte bij de bank nodig heeft.
Net heeft Petra Alexandra vast, als ze Caroline met haar handen in de lucht los op de bank zit hollen - en niet stoppen als ze bij de armleuning aankomt. Dat gaat mis!!!
Petra grijpt nog naar Caroline, en heeft beet. Helaas draagt Caroline vandaag haar shirt in haar elastische jersey short, zodat Petra niet haar shirt, maar haar short vast heeft. En vasthoudt. Maar Caroline tuimelt door. Daar staat Petra, met Alexandra in haar ene hand, een rood short in de anderen, terwijl ze Caroline van de bank ziet vallen.
Caroline maakt een keurige salto (misschien door de correctie van Petra) en landt plat op haar rug. Petra is er meteen bij om de troosten en zichzelf gerust te stellen. Caroline ligt op haar rug en kijkt om zich heen met een blik die zegt: Hoe ben ik hier nu toch terecht gekomen? En ze huilt niet.

Tja, gisteren had Caroline na haar slaapje al een een rode (stoot) plek op haar hoofd (tegen de zijkant van het bed aangevallen?), en een paar dagen geleden een flink wondje op haar
bovenarm - ze is een echte rauwdouwer!

Alexandra doet het gelukkig een stuk rustiger aan en kijkt met grote interesse naar wat haar zus allemaal uitspookt. Maar ze imiteert haar nog niet.

S Middags kan oma Emmy zelf zien hoe Caroline de bank tegenwoordig behandeld. Ze komt gezellig eten en Johan alvast zijn verjaarscadeautjes geven.


Donderdag 11 mei 2006 - Johan's Verjaardag
Vandaag is Johan jarig, maar het is een gewone werkdag en dan vertrekt Johan heel erg vroeg. Te vroeg voor de meisjes, die ieder nog op een oor (of eigenlijk: op twee knieen en een oor) liggen te slapen.

Maar s avonds zijn ze een en al aandacht voor de jarige Job, die hun cadeautjes mag uitpakken. Van ieder krijgt hij mooie muziek-DVD's en van Petra een aanvulling op de "Electrical Parade" verzameling. Hij is er erg tevreden mee.
Als bonus mag hij ook nog kiezen wat er op het menu staat. Gisteren was dat asperges, vandaag pasta-peultjes. Toe maar! Twee keer!!


Zaterdag 13 mei 2006
En Johan mag zijn verjaardag nog een keer vieren. Vandaag voor de familie en vrienden. Dit weekend is erg druk, dus is het een rustige verjaardag. Ook wel eens fijn voor de verandering.
Opa Be en oma Annie komen wat vroeger dan de andere visite, zodat ze ook nog even ongestoord met Caroline en Alexandra kunnen spelen. Per slot van rekening hebben ze ze een hele tijd niet gezien.


Zondag 14 mei 2006 - Moederdag
Het is vandaag moederdag, en Johans vierde viering van zijn verjaardag.
Ergens is dat toch wel onredelijk, vindt Petra. Hij heeft een ongestoorde vaderdag, en Petra heeft met moederdag concurrentie van zijn verjaardag. En op haar eigen verjaardag concurrente van St. Nicolaas. 'T Is niet eerlijk!!!

Maar goed, het verjaarsbezoek van Jose, Hans, Reinier & Wouter is wel erg gezellig, en wordt besloten met Chinees eten. Caroline en Alexandra zijn verrukt Reinier en Wouter weer te zien. Of moet dat zijn: Reinier en Wouter aanbidden hun kleine nichtjes?
Hoe dan ook, ze zijn over en weer erg met elkaar in hun nopjes.

Caroline heeft vandaag nog een andere verrassing in petto: ze  krijgt haar eigen T-Shirt uit!
Haar eigen broek kreeg ze al uit, en soms wurmt ze zich ook uit een slaapzak. Een echte Houdini.

Gelukkig mag Petra vandaag ook nog wat uitpakken: de dames verblijden haar met een dagcreme, een voetenspray (tegen vermoeide voeten) en chocola. Geen creatieve handwerkjes, maar dat komt in de toekomst nog wel!


Zaterdag 20 mei 2006
Deze zaterdag krijgen de meisjes een heleboel andere kleine kindertjes te zien. In speelparadijs Balorig in Houten heeft Petra een afspraak met de andere moeders (en kinderen) van haar internet-forum. Leuk om nu eens iedereen in levende lijve te zien.
Het is een drukte van belang.

Zoals te verwachten, zijn er grote verschillen in de ontwikkeling van de kinderen. Sommige zijn actieve rouwdouwers (zoals de meisjes) die van hot naar her rennen, en andere zijn een stuk rustiger, maar praten een stuk beter.

Caroline en Alexandra demonstreren hun wat-van-jou-is-is-ook-van-mij filosofie. Een houding die bij je tweelingzus misschien prima werkt, maar bij andere kinderen op verzet stuit. Zo proberen de dames als ze dorst hebben, gewoon de bekers van twee jongetjes te pakken. Hoewel de jongens aanvankelijk verbijsterd zijn door deze hondsbrutale overname (je gaat er gewoon bij staan en trekt aan de beker) bieden ze moedig weerstand.
Een van de vaders merkt op, dat hij blij is te zien dat zijn zoon niet alles over zijn kant laat gaan. Petra zorgt voor afleiding door flessen klaar te maken en spreekt haar dochters bestraffend toe. Als ze dorst hebben, moeten ze naar mama komen, en niet zelf op zoek gaan naar drinken.


Zondag 21 mei 2006
Na een drukke zaterdag volgt een rustige zondag. Oma Emmy past op, terwijl Johan en Petra zich gaan orienteren op een nieuwe keuken. Ten minste, dat was de bedoeling.
Maar aan het einde van de dag hebben ze een mooie keuken uitgezocht, voor een goede prijs. Ach, dan is het maar meteen geregeld.


Dinsdag 23 mei 2006
Een dagje in Haarlem is ook altijd leuk, hoewel het wel een druk dagje blijkt te zijn.
's Morgens gaan de dames met Petra, oma Emmy en tante Jose naar tapijt kijken. Oma wil laten zien welke kleuren ze heeft uitgezocht, en het daarna definitief bestellen.

Daarna komt er iemand van de parkethandel met kleurstalen, om te bepalen welke kleur parket het beste bij de meubels van oma past. Het was de bedoeling dat de dames daar door sliepen, maar daar zijn ze het niet mee eens.
Een en ander loopt wat uit, zodat oma bijna te laat is voor de kijkmiddag in haar nieuwe appartement - waar Thomas en Catharina op haar wachten om eventuele gebreken te inventariseren.

Petra geeft eerst de dames nog te eten en gaat daarna ook naar het nieuwbouwcomplex. Daar is de officiele ingang nog niet open, zodat ze met de maxicosi wagen door zand en over een terras moet, om via een ander appartement binnen te komen. Helaas doet ook de lift het nog niet. Goed dat oma een appartement op de eerste verdieping heeft gekocht - de meisjes worden erg zwaar.

Het was een enerverende dag.


Dinsdag 30 mei 2006

Petra heeft een afspraak bij de kapper, en de dames mogen mee!
Dat is nog eens wag. Rick heeft de dames nog niet gezien, en Petra heeft de nieuwe vestiging in Velsen Noord nog niet gezien. Nieuwe ervaringen al om.
Tijdens het knippen spelen de meisjes zoet in de wagen. Mogen gezellig naast hun moeder staan, en kunnen alles goed in de gaten houden. Vooral de fohn is erg fascinerend. Ze moeten erg lachen, als ze ook even gefohned worden.

In het kader van het genealogisch onderzoek rijdt Petra na de kapper even door naar Begraafplaats Westerveld in Driehuis, waar haar oudoom en -tante begraven liggen. De vraag is alleen: waar? Bij de informatie balie krijgt ze een plattegrond mee, maar de afstanden zijn er niet erg duidelijk op aangegeven. Westerveld is mooi aangelegd in een golvend duinlandschap, dus is het wandelen zwaar werk. Uiteindelijk komt ze op de goede plek aan - om bij het wandelen naar de uitgang te constateren dat ze inderdaad een gigantische omweg heeft gemaakt. Caroline en Alexandra vonden dat niet echt erg. Ze vinden alle bomen en struiken erg interessant.

Inmiddels is het wel laat geworden en de meisjes zijn zo moe! Helaas vallen ze vlak bij huis in de auto in slaap. Nu zijn de rapen gaar: na een kort slaapje zijn ze klaarwakker en willen ze de rest van de dag niet meer slapen.


April Baby beginpagina Juni