HUWELIJKSREIS

HAWAII : THE BIG ISLAND

HOTEL MANAGO

De Hawaiiaanse eilanden maken deel uit van de Pacific en liggen geografisch gezien dichter bij Azie dan bij het vasteland van Amerika. Hawaii heeft derhalve een grote Aziatische, en met name Japanse bevolking.
Het Manago Hotel is in maart 1917 gesticht door Kinzo en Osame Manago. Dit is een authentiek familie hotel, waar nu de derde generatie de scepter zwaait. Hoewel de tweede generatie nog altijd in de zaak aanwezig is.
Harold Manago, zoon van Kinzo, vertelde dat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Amerikaanse dienst was en in Duitsland gevochten heeft. Hoewel Amerikanen van Japanse afkomst op het vasteland van Amerika werden geinterneerd, blijkt dit niet te zijn gebeurd met Hawaiiaans-Japanse Amerikanen. 

Hotel Manago ziet er aan de voorkant klein uit. Het originele gedeelte is echter met een lange (open) gang verbonden met een daarachterliggend gebouw van drie etages. Omdat het oude gebouw hoger gelegen is, valt dit niet op vanaf de voorkant.
Tussen de beide gebouwen in is een tuin waarin miniatuurtuintjes zijn aangelegd en door de familie bonsai en andere planten worden gekweekt.
Niet alleen in de kweek van bonsai blijkt het Japanse karakter: er zijn ook kamers ingericht naar Japans gebruik (met futon) en bij het ontbijt kan gekozen worden voor rijst. 

Het is een eenvoudig, maar goed hotel. Verwacht hier geen luxe badkamers of moderne kunst. Alles is schoon en eenvoudig.
 Het eten - geserveerd aan formica tafels - is traditioneel Hawaiiaans-Japans en wordt ook lokaal gewaardeerd.
Wij zagen de lokale politie een afhaaldiner spareribs halen.

www.managohotel.com

***

 
een kijkje in de keuken

  

***


Hilo naar Kona Homepage Huwelijksreis Pu'uhonuas O Honaunau National Historic Park

© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2002 - 2004