Butterfly World


Vlinders
Kolibrie's
Kakatoe's


Butterfly World is gevestigd in Coconut Creek een klein plaatsje, ongeveer twintig mijl ten noordoosten van Davie (ook al niet al te groot). Het is opgericht door Ronald Boender, zoon van Nederlandse immigranten en beslaat ongeveer 3 are met kooien, botanische tuinen en onderzoeksfaciliteiten. In navolging van de met name in Groot Britannie steeds populairder wordende vlindertuinen stichtte hij in 1988 Butterfly World.
Tegenwoordig is hier de grootste kolibrieverblijf van de Verenigde Staten gevestigd en is er een ruimte om kakatoes te zien.
De gemiddelde levensduur van een vlinder in het wild is ongeveer 7 dagen. In een beschermde omgeving zoals deze 'kweektuinen' is dat ongeveer 14 dagen. Natuurlijk zijn dat slechts gemiddelden. Er zijn soorten die - ook in het wild - veel langer kunnen leven.
Hoeveel vlinders zijn er te zien? De minimum bevolking ligt rond de 3000 stuks, maar meestal zijn het er meer. Hoeveel soorten zijn er te zien? Ongeveer 50 soorten tegelijk. Over een jaar genomen zijn er ongeveer 150 soorten te zien.

www.butterflyworld.com


Kingsley Plantation Homepage Florida 2004 Butterfly World Vlinders
© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2004,