Epcot


Automatische diashow van de foto's op deze pagina


ATTRACTIES:

WORLD SHOW CASE:
Langs het meer
Canada, China, Duitsland
Engeland, Frankrijk, Italie
Japan
Marokko, Mexico, Noorwegen,
Verenigde Staten

Living with the Land
The Living Seas

OVERIG

Garden Festival
Illuminations

Plattegrond


EPCOT staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow, en is een van Walt Disney's dromen. Het oorspronkelijke idee ontstond in 1966 en voorzag in een gemeenschap van wetenschappers, die zouden experimenteren met nieuwe ideeen en materialen.
Uiteindelijk ging het park pas in 1982 open, toen het rotsvaste vertrouwen in wetenschap en vooruitgang niet meer zo rotsvast was.
Een nadeel van dit park is de omvang: het is ruim twee keer zo groot als het Magic Kingdom en heeft - buiten de boten over het grote centrale meer - geen vervoersmiddel (zoals een trein). Lopen dus.

Aan de ingang staat een geosphere (dus compleet rond), met informatiebalie en cadeaushops. Het is het centrum van het Future World gedeelte van het park. Dit gedeelte is gewijd aan het onderzoek van landbouw, transport, energie en communicatie.
Future World bestaat uit acht - gesponsorde - paviljoens.

Het tweede gedeelte ligt om een groot meer en bestaat uit elf 'landen' paviljoens. Dit zijn de elf landen die oorspronkelijk reageerden op Walt Disney's oproep in de jaren 70. Van ieder land is geprobeert een kenmerkend icoon (Maya tempel, Eiffeltoren) neer te zetten en de geschiedenis en de cultuur van het land te laten zien. De paviljoens worden over het algemeen bemand door inwoners van het betreffende land.
Hoewel veel aandacht aan details is besteed en dit voor veel Amerikanen waarschijnlijk het dichtst bij 'vreemde' landen is dat zij zullen komen, doet het toch erg toeristisch aan.


Koda - 'Brother Bear'
Disney Karakters op Vakantie
de Monorail, de Geosphere en een bloemen Mickey
De Monorail gaat wel door Epcot, maar stopt alleen bij de ingang
Een typerend Future World Paviljoen
Ach ja, technologie: ook telefoons met beeld werken op Microsoft (en crashen dus)
TestTrack: voel je als een testdriver en ga met 60 mijl per uur over de baan

Avond in Epcot

Magic Kingdom: Karakters Homepage Florida 2004 Epcot: Langs het Meer
© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2004,