The Keys

Dolphin Research Center


Automatische diashow van de foto's op deze pagina


Na de show in Seaworld waren we helemaal warm gelopen: dolfijnen in levende lijve!!
Op naar het Dolphin Research Center. Helaas was het zwemmen met dolfijnen helemaal volgeboekt, maar konden we nog wel terecht voor een dolphin splash: tot je middel in het water met een dolfijn.
Het centrum is een non-profit organisatie, maar het onderhoud van dolfijnen is duur. Alle activiteiten zijn kleinschalig en dus ook duur. Daar staat tegen over dat je alle tijd krijgt en hebt.
Hier kwamen oorspronkelijk de (vier) dolfijnen die 'Flipper' speelden in de TV serie vandaan. Een aantal van de huidige dolfijnen zijn nazaten van 'Flipper'. Voor een overzicht van de huidige dolfijnen, zie de volgende pagina: "meet the pod".


Een stukje geschiedenis:
Elvis, de huiskat


een "zwemmen met dolfijnen"sessie
(dolphin encounter)

Een sessie uit het "trainer voor een dag" programma
A.J. kan - met wat hulp - met een kwast schilderen

Diverse trainingssessies

De zeeleeuwen

Een spring training

De 'pinucleband':
De dolfijnen worden langzaam gewend aan het dragen van een felgekleurde band rond hun staart. Dit heeft tot doel de dolfijnen duidelijk herkenbaar te maken indien in geval van nood (orkaan) ze in de ocean terecht zouden komen. Vissers kunnen dan zien dat het niet om een wilde dolfijn gaat.
Bovendien kan er een electronisch volgsysteem in worden opgenomen. De kleur is niet hinderlijk: dolfijnen herkennen wel licht en donker, maar geen kleuren. Op de foto's is verder goed te zien dat het om een elastische band gaat.
A.J. is dol op publiek en vertoont graag zijn kunsten.
Zelfs voor dolfijnen is dit ietwat uitsloverig.
Dit jongetje was opgegeven voor een "meet a dolphin"sessie:
een dolfijn aaien en 'handenschudden'.Key West Homepage Florida 2004 DRC Meet the Pod
© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2004,