DE VOORBEREIDING

 

Na het huwelijkszoek en de aankondiging aan de ouders, beginnen de voorbereidingen en daarmee de beslissingen: waar te trouwen, waar houden we de receptie, komt er een feest of een diner, wanneer gaat een en ander gebeuren, de tijdsplanning, de fotograaf, de uitnodigingen, en niet te vergeten: "De Jurk". Kortom, beslissingen en nog eens beslissingen. Gelukkig houdt de bruid-in-spee van grondig onderzoek en informatie verzamelen............

Gelukkig waren een aantal zaken binnen de kortste keren beslist: trouwen in de Gravenzaal in het stadhuis van Haarlem (aan de Groote Markt), op 20-02-2002 en geen feest maar een diner. Voor de overige kwesties gingen we ons orienteren op de "Love and Marriage Beurs" in de RAI in Amsterdam. Een overweldigende ervaring. Beladen met stapels folders over ringen, jurken, schoenen, kostuums en taarten kwamen we van de beurs terug. En met een beeld van de jurk. Hoewel we de bruidsmodeshow volledig hebben uitgezeten, kwam ongeveer de veertigste jurk het "hoeveel nog?" gevoel op. De - overwegend witte - jurken waren het toch niet.

Gelukkig stond er een stand die opviel door de afwezigheid van witte jurken: GIGI PEETERS COUTURE in Scheveningen (Badhuisstraat 230). Prachtige stoffen in alle kleuren met aparte en verzorgde details. Deze zaak is absoluut een aanrader.

Na bijgekomen te zijn van de beurs snel een afspraak gemaakt in Scheveningen.

 

Gigi Peeters Couture

Deze zaak is niet alleen gespecialiseerd in bruidskleding, maar maakt ook kleding voor musici, artiesten en andere galakleding. Eerst wordt een tekening gemaakt van het ontwerp, waarbij de stof wordt uitgezocht. De stof van het jasje is in grijstinten te vinden op de begin pagina en hier:

                           

(Engelse brocatel-zijde van Henri Bertrand, naam "Gawain") (www.henrybertrand.co.uk/theatre/frontpage.htm) en de jurk als model, met een ijsblauwe zijden rok met voile overrok

Op dat moment kan alles naar wens worden aangepast. Zo besloot ik de ijsblauwe rok te vervangen door een lavendelkleurige rok, in de kleur van een bloemetje in de stof van het jasje. Ook de grote kristallen knopen op het lijfje werden vervangen door een rij knoopjes, bekleed in de stof van het jasje.Het jasje werd gevoerd met de zijde van de rok. Kortom, op ieder detail wordt gelet. Zelfs de stoffen laarsjes werden voorzien van linten gemaakt van de stof van de rok, en de laarsjes werden via de winkel in de bijpassende tint geverfd.

De laatste pas, met lavendelkleurige rok zonder voile

Voor de bruidegom kun je hier een bijpassend vest laten maken, en natuurlijk kunnen ook eventuele bruidskinderen hier worden aangekleed. In ons geval zijn we voor de bruidegom bij Roka Fashion in Haarlem binnen twee uur geslaagd (en langer moest het ook niet duren..)

De ringen:  Martin Bauer, gekocht bij juwelier Driessen in de Barteljorisstraat in Haarlem. Eventueel hadden we de ringen zelfs op weg naar het stadhuis kunnen ophalen (geen risico van zoekraken) maar dat hebben we toch maar niet gedaan.

En natuurlijk de kapper: met dank aan Rick van Jerrick in Spaarndam ! Hier te zien bij de proefkapsel-sessie.

De jacht op het bedankje had nog de meeste voeten in de aarde. We wisten dat Evian jaarlijks een speciale editie fles uitgeeft met het jaartal er op. Gezien de datum van ons huwelijk was dit wel toepasselijk. Alleen, waar krijg je 40 a 50 Evian flessen? De internationale supermarkt op Schiphol Plaza had er wel veel, maar alleen van 2001. De groothandels (Makro, Sligro) verkochten ze niet en de gewone supermarkt al helemaal niet. Uiteindelijk zijn we geslaagd in de Waterwinkel in Amsterdam. Zonder problemen konden de volgende dag acht dozen worden opgehaald. Tegenwoordig verkoop Gall & Gall ze rond de jaarwisseling.


Homepage Huwelijk Vrijgezellendag

© J.A. Borkhuis & P.F. Willems, 2002 - 2004