Dagboek November 2005
Oktober 2005

Woensdag 2 november
Maandag 7 november
Dinsdag 8 november
Vrijdag 11 november
Zaterdag 12 november
Vrijdag 18 november
Zaterdag 19 november
Zondag 20 november
Woensdag 23 november
Donderdag 24 november
Vrijdag 25 november
Dinsdag 29 november
Woensdag 30 november

December 2005

Woensdag 2 november 2005
Samen met oma Emmy gaan de dames in de familie naar tante Jose verjaardag.  Het speelkleed word ook ingepakt, zodat de dames daar hun gang op kunnen gaan.
Gelukkig voor hun neef Reinier gaan ze pas laat weg, zodat hij nog even met ze kan spelen.
Hij gaat stiekem even bij ze kijken terwijl ze slapen en rapporteert daarna: Als ze slapen zijn ze nog schattiger dan ze al waren. Hebben ze nu al veroveringen gemaakt?
 

Maandag 7 november 2005
Tijdens het spelen met de meisjes ontdekt Johan een belangrijke mijlpaal: in Caroline s mond zit een hard puntje! Is daar dan echt de eerste tand?
Caroline is niet echt hangerig of moe en ze heeft ook geen dunne ontlasting of rode billen. Zo gaat dat goed.
 

Dinsdag 8 november 2005
Ja hoor, het is echt zo: de eerste tand van Caroline is door gekomen.
Petra heeft het vermoeden dat ze het meteen goed doet en er twee laat doorkomen. Het zijn de twee midden-onder tanden. Ze zijn wel goed te voelen, maar nog niet te zien.
Dat wordt dus wachten op de eerste foto s van deze mijlpaal.


Vrijdag 11 november 2005   Sint Maarten
De meisjes zijn niet erg geinteresseerd in alle activiteiten van deze avond. Ze liggen zoet in de box te spelen, en reageren nauwelijks op het herhaald gaan van de bel.

Voor Petra is dit een mooie gelegenheid om te kijken hoe oud de diverse kinderen zijn.
(Met welke leeftijd gaan kinderen Sint Maarten lopen). De jongsten zijn dit jaar bijna drie jaar oud. Maar een van daarvan liep vorig jaar ook al. Toe was ze een heel schattige bijna-tweejarige.
Hmmm, dat is wel erg jong. Volgend jaar maar eens zien wat we doen.


Zaterdag 12 november 2005
Johan gaat winkelen en komt terug met ... schoenen!
Omdat niet helemaal duidelijk is welke maat ze hebben, is het een kwestie van gokken. De eerste schoenen zijn dan ook maat 18 en een heel stuk te groot. Dat geeft niet, ze zijn leuk en gaan de kast in tot de voeten wat groter zijn.
De tweede lading zijn maat 16 en dat past een stuk beter. Deze maat kan over de velourspakken aan en zijn zonder velourspakken nog een beetje groot, maar niet extreem te groot. Het zijn schattige witte schoenen van zacht leer. Omdat er geen achterkant in zit, schuift de voet er makkelijk in. Vervolgens sla je de hiel er om heen en zet je de hiel met een strip leer op twee plekken op de wreef vast.

Caroline en Alexandra zijn in eerste instantie een beetje verstoord. Je ziet ze denken: wat zit er nu weer om mijn voeten. Maar ze zijn snel bekeerd. Schoenen zijn heerlijk om op te sabbelen. En als je niet bij je eigen schoenen kunt, dan neem je die van je zus.
Minder is, dat ze elkaars schoenen bij het kluiven los maken.


Vrijdag 18 november 2005
S morgens een hele vroege start: Petra moet om 9:00 uur in het ziekenhuis zijn om een verstandskies te laten verwijderen. Bah. En hij doet niet eens pijn! Helaas, hij drukt te veel tegen andere kiezen, dus moet hij echt weg.
Oma Emmy past op de meisjes.


Zaterdag 19 november 2005
Johan gaat s middags met Caroline en Alexandra wandelen en een paar boodschappen doen. Met z n drieen gaan ze naar het winkelcentrum, waar ze een drumband met Sint Nicolaas en Zwarte Pieten tegenkomen.
Caroline bekijkt dit vagelijk geinteresseerd, maar Alexandra zet het op een brullen. Zoveel lawaai is helemaal niets!

Het is Petra al eerder opgevallen dat Alexandra niet echt enthousiast is over s middags wandelen in de wandelwagen. Ze kijkt dan nauwelijks om zich heen, en wil alleen maar hangen. Als er s morgens gewandeld wordt, is dat een ander verhaal: dan is ze belangstellend. Alleen is Caroline dan weer een tikje humeurig. (Het is ook nooit goed).


Zondag 20 november 2005

De meisjes hebben even een heleboel speelkameraadjes. De dames van de zwangerschapsgym komen bij elkaar en hebben de kinderen mee. Hoewel Caroline en Alexandra behoorlijk moe werden (ze misten hun ochtendslaapje) speelden ze toch enthousiast met al het speelgoed - en de ledematen van andere kinderen. Helaas vonden ze op de bank het oor van een van de jongens toch wel erg fascineren. Foei.


Woensdag 23 november 2005
Ojee, daar gaat iets niet goed: tijdens de lunch lijkt Caroline zich te verslikken. Ze spuugt zichzelf en Petra helemaal onder met melk en groentepotje. Bah. Gelukkig was Caroline als laatste aan het eten, zodat Alexandra niet hoeft te wachten tot de troep helemaal opgeruimd is.
Caroline krijgt een nieuw pak aan, en drinkt het restje van haar fles lekker op.
Tijd voor een slaapje.

Slapen vinden de dames tegenwoordig niet zo leuk. Standaard beginnen ze te huilen als ze in bed worden gelegd, maar na een minuut of tien zijn ze dan toch in slaap.
Na een kwartiertje hoort Petra nog steeds gebrul, en gaat dus kijken. Als eerste ziet ze Alexandra die, brullend, met haar hoofd onder haar deken terecht is gekomen. Domme meid. Terwijl ze daarnaar toe loopt, ziet Petra Caroline s bed, en dat is minder fraai.
Blijkbaar heeft Caroline gespuugd, is anders gaan liggen, en heeft verder gespuugd. Resultaat: Caroline van top tot teen vuil, haar speeltjes vuil en het hele bed, deken incluis, ook. Tot op de matras! (Dus: onderlaken, flanellen doek, molton onderlaken en Liegelind-matje).
Na een complete verschoning gaan de dames lekker slapen.

Helaas bleef het daar niet bij: Caroline drinkt, maar heeft spuugt regelmatig en heeft heel veel ontlasting.


Donderdag 24 november 2005
Het viel natuurlijk te verwachten: na Caroline is nu ook Alexandra ziek.
Gelukkig hebben de dames geen of weinig koorts, maar de wasmachine draait wel een stuk vaker. Petra voelt zich ook beroerd, zodat Johan een dagje thuis blijft om voor zijn zieke dames te zorgen. Tenminste, dat was de bedoeling. Dit is echter een dusdanig snel virus, dat Johan s middags meldt zich toch ook niet denderend te voelen.
Dit wordt dus een nachtmerrie scenario: alle vier ziek!
Petra besluit oma Emmy te vragen vrijdag te komen helpen, want zo kan dat niet.


Vrijdag 25 november 2005
Caroline en Alexandra hebben bijna nergens last meer van. Nou ja, ze hebben veel dunne ontlasting en knalrode billen, maar ze zijn vrolijk en actief. Dat is meer dan van hun ouders gezegd kan worden, maar met oma Emmy s hulp komt iedereen de dag goed door.
Vandaag wordt een extra verrassing van Alexandra ontdekt: haar eerste tandje is doorgekomen! Wat een timing. Misschien was zij helemaal niet ziek, maar had ze alleen last van haar tandje. Alexandra was sowieso de minst zieke. Blijkbaar heeft de dagelijkse antibiotica zijn werking goed gedaan.


Dinsdag 29 november 2005
Caroline scharrelt de hele kamer door, en zoekt het de hoogte in. Ze ontdekt, dat er boven haar gezichtslijn toch wel hele interessante dingen zijn, en dat ze, met een beetje inspanning, daar ook bij kan.
Terwijl Petra toekijkt, besluit ze dat ze in de opgestapelde maxi-cosi s wil kijken. Ze drukt zich op, zet een hand op een maxi-cosi, zet een tweede hand er bij en duwt zich op. Ze zit dan rechtop op haar knieen! Lang houdt ze het nog niet vol, maar ze vindt het prachtig.
S Avonds laat ze Johan zien hoe ze het doet. Terwijl hij met gestrekte benen op bed zit, duwt ze zich op zijn been op, zodat ze over het tweede been heen kan kijken.

Alexandra houdt zich ondertussen druk bezig met een felgroen Tupperwaredoosje waar rammelende snoepjes in zitten. Als Caroline dat ontdekt, ontstaat er een heus gevecht om de Tupperware, want dat is toch wel heel mooi speelgoed.


Woensdag 30 november 2005
Petra neemt de dames mee naar een nieuwe locatie, een heel belangrijke plek: de bibliotheek. Gelukkig vinden Caroline en Alexandra het ontzettend interessant. Ze zitten in hun maxi-cosi s om zich heen te kijken en lachen blij bij het zien van zoveel boekjes. Zo ziet een bibliofiele moeder dat graag. Veel beter dan de baby die ze twee gangpaden verderop horen brullen.

Petra bedenkt, dat ze op het oude digitale toestel ook een film-functie heeft. Er kunnen korte filmpjes mee gemaakt worden - zo n 15 seconden - tot de buffer vol is.
Deze korte filmpjes kunnen redelijk gemakkelijk op de website worden gezet.
Johan vindt het prima, en plakt een aantal filmpjes tot wat langere aan elkaar. Het resultaat is op de videopagina van deze site te zien.

Caroline en Alexandra worden eerst stil, en daarna enthousiast als ze zichzelf op de computer zien bewegen.
 


Oktober Baby beginpagina December